Monday, 16 January 2012

Sangat panas harini ye !!

Salam sume..suda lame tikah tak singgah2 tgk blog tikah ni..mklum la..xde mse...claz pon da start..macam macam nak buat...yg tikah tak faham skang ni sistem kat kptm nie...tah pape la..suke sngt menyusahkan pelajar...kalau ye pon.xyah la tuka kod subjek..kan da susah bg senior2 yg nk wat add n drop subjek...bengong !!!  haaa....kn da mara nie..nak pk mara tikah pon xley jgk..dorang pun mesti ade sebab sndri knpe dorg wat cmtu kan...humm....si dia pon da smbung stdy skang nie..mybe ssh la nk contact sangat...wat yg terbaeik ye awk ! STUDY SMART DON'T STDY HARD! hahahahaha....tikah...sem nie jgn main2 ye..tumpu pd study tu betol2...asyk enjoy jer..mse enjoy2 da abis da sakng nie..focus !! focus !! yahh,...buia org len nk kate ape pon psal kite..yg penting kiter ni pandai manage kan diri kite sndri..owrite...jgn rse diri tu lemah  yakin yakin anda boleh buat..tapi kadang kadang tikah rase diri nie lemah sngt...haihhh..susah2..hope ade jgk bimbingan dr keluarga dan kawan kawan2...susah senang same2..hummm..mmg susah untuk jge diri kite nie..xde orang lain kecuali kita yg ubah sikap tu..jgn jd orang yang bodoh sombong..tak kemana pon hidup kita kalau sikap pon xubah...HIDUP INI UMPAMA RODA...KADANG2 KITA DI ATAS..KADANG KITA DI BAWAH. :) smile olways...i <3 myself..kbye. :p 

Monday, 26 December 2011

salam...wah ! 4 hari tikah menahan gian aq tuk tidak ber fb n melawat tmpt kesayangan tikah nie...rase macam da lame giler tikah tinggalkan...seronok sangat bile berada di kampung tikah macam2 tikah buat.maklum la...kempunan kan.masak ape tah lagi..sume nye lauk kampung !! perh terbaik..sambal tempoyak power tu..ikan pekasam,sayur kangkung msak lemak..ikan goreng..petai tu sudah memandai...di kenakan pulak dengan air sirap...terliur betul :P
pastu g tegok tanah tokwan da lme xmelawat...kaki pon naek pacat..fmly tikah jela yg pegi..tikah kne tinggal kat rumah jage adik kecik...sob~~sob~~ xdpt nak merase pacat naik kaki..ley dye isap darah kotor yg ade nih. adessss..


tebalik kan kepale anda ! :P
tapi xpe..esok nye ibu abah bawak g taiping central..best jgk g ramai ramai..macam2 karenah dorg wat..lagi g karoke..2jam ! haa.amek ko..xterlayan suda..sambil2 dorang karoke tu..tikah kua la..amek kesempatan g main rollerblade,mmg da lame tikah tinggalkan...dulu2 rajin jgk main kat titiwangse tu..dulu punye citer..skang da besa bole jer main..tp bile nk stabil kan balik tu susah da bape kali tikah jatuh..malu jer orang tgk..da la tempat tu terbuke..haihh...nasib2.pasni tekad nak main lagi..hihi..mane tau ley jd pro cam dulu.acececeeh !! lepas jer main tu memang sakit2 la..sebab tikah da lame x senaman sebenarnye...kaki melecet...badan lenguh2..hurm..:( kejap je kot sakit nie..be strong ye tikah !! :) pape pon but i love my self..ape yg tikah nak buat tikah buat..xde sape yang bole halang..sebab tikah pon tau yang mane satu baik dan burukk..hepy sangat ngn family tikah...love u all <3

Thursday, 22 December 2011

EverydAy fiGhtiNg !!

psstt ! pssst ! heloww..heloww...huh ! hari hari gado gado gado.tu la perangai tikah ngn si dia..xpenah nak tenang or ape ker.ade jer topik nak wat gado..kadang2 tu geram jgk.hahaha..si dia asyik nak menang jer.baik kami ber 'FB' or on call...dye msti nak cari pasal.huh! tikah cakap ngn si dia mane pernah nak cakap leklok.asyk nak tengking jer.buasir t baru tau.adoyai..pape pon hepy giler..tp tikah rase pale otak dye sakit jgak kot dengar merapu2 tikah nih...ape yg pasti msti dye bace blog tikah nie kan awk ! poyo ! sesuke dye jer panggil tikah ni (keding) tapi pernah gak tgk kat cermin...tikah ni keding sangat ker...alahai..makan da banyak..tapi xgemuk gemuk.tau ! ok per berat 50 tnggi 163...ok la kan..normal lah..buwerrk ! len la si dia tu..kemetot ! ahhahaha.nak gelak banyak puas hati tikah  lepas kat sini....fuhhh ! cakap ngan si dia memang xbole ade silap mesti dye nak point ! ggggrrrr.....arrrgghh !!! nak menjerit sekuat hati.

BuFdays myDaD aRiNi...22/12/2011

Allah selamat kan kamo..Allah selamat kan kamu..Allah selamat kan mohd norizam...Allah selamat kan kamu...selamat hari jadi abahku yg ke-48...semoge panjang umo dimurahkan rezki..sihat sihat selalu...kakak syg sngt2 kat abah...always u my mom and my little brother in my heart..dunia akhirat...amin......<3

buku panduan





                                                           study leklok yer yang.
Nie la dye ank sedre tikah intan payung (nuraisya syafiqah)...comel kan? nak citer siket tentang dye nie...adoyai...nak menjage dye mmg la susah...pening kepale tikah dibuatnye.lari sini lari sana.kalau pintu pagar tu terbukak mule la dye suh tikah bawak dye jalan2 kat lua.bijak sungguh,kalau kiter sebut gajah dye sebut "ajah" 'ajah" sikap dye nie suke ikot ape yg kiter ckp.cukup cerdik...belum sekolah lagi ni.kalau sekolah xtawu nak cakap camne dah.bertambah bijak la dye nnt..haa !! korang nmpk x kt gamba dye nie ade luke kt tepi tu.tawu x knpe?akibat jatuh dr moto...men panjat2...budak baik..:P da xcomel da..huhuu...nasib la xkne mate dye uh.bhye lol.budak si echa ni nakal cam kakak dye ni jgk la..ahahahha !! lebih kurang la..tp tikah mase kecik lagi nakal...teringat pulak mase zaman kanak-kanak dulu..ibu tikah cakap tikah dulu suke wat rumah sepah sepah pecah kan kaca almari la..paling tikah x tahan ibu cakap tikah penah g jaya jusco (alpha angle) kt depan uh.lintas jalan.haih..tikah lagi pelik.cam xcaye jer.ahahha..tapi ibu sendiri yang jage time tu..dye tau la anak dye ni cmne..tapi teruk jgk an camne la bole trlepas ke sna.ahahaha!! lawak.lawak.cerite tentang budak nakal PEACE !!! :p

Sunday, 18 December 2011

saban hari ku di skem gombak !! :P

perrggh !! arini terasa bape jam aq kat skem gombak tuh ! 6jam !menderite aq dalam kuliah..pagi2 bute aq da membute dlm claz uh..pejam celik pejam celik.NGANTUK !! cikgu yg amat boring..sambil2 boring aq wat la kje gler..psang earfon dga lagu "LOVE U LIKE SONG BABY"hahaha...nyanyi ar sikett..dudududdu~~goyang kaki...peduli ape aq ngan budak laki kat sblh...ade aq kisah...huh ! da la xmakan ape pepagi tu..perut aq memang nyanyi lgu jiwang la...cikgu tu citer la.potpet..memekak jer.
sampai la kul 1 ptg.lunch time...aq minum jer..apela..mkn xslre langsung...lalat merayap2.nak pulak aq makan an...ggrrrr~~cirit t sape susah.si dia jgk yg susah t..kih3x.kan awk kn..:) dlm kul 4 ptg balek sudah..ingt nak si dia amek kan..tp si dia tu suke g men gym time2 cmni..so..malas la nak susah kan si dia tu.bajet nk tuff knon ! buweerk ! hahahah....okeyh ! sampai umah ilang sume rse letih aq..lega.next trip kite jmpe lg dlm SKEM ok ! tata...